Over Gerti

Ik heb de kindercoach opleiding aan de Academie voor psychodynamica in Scherpenzeel afgerond in juni 2015. Daarnaast heb ik veel praktijkervaring, ben al vele jaren werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.en weet aan welke hoge eisen kinderen tegenwoordig op school en in de huidige maatschappij moeten voldoen. Niet ieder kind kan aan deze verwachtingen voldoen. Ze lopen vast, hebben geen vertrouwen in hun eigen kunnen en zitten hierdoor niet lekker in hun vel. Daarom, om deze kinderen het vertrouwen in zichzelf terug te laten vinden, dat ze goed zijn zoals ze zijn, en zich mogen laten zien en horen, ben ik kindercoach geworden!

In december 2015 heb ik de opleiding rots en water trainer afgerond.

Verder heb ik de opleiding Geboorte in kaart gevolgd, omdat gedrag vaak te verklaren is door de ervaringen van het kind vanaf het moment dat de conceptie plaatsvindt. Ervaringen opgedaan tijdens conceptie, zwangerschap en geboorte worden in het cellulaire (lichaams) geheugen van een kind opgeslagen, en kunnen "getriggerd" worden door vergelijkbare ervaringen. Een erg boeiende benadering om gedrag te kunnen begrijpen. Gedrag is nooit zomaar!


Kinderen in de leeftijd van ongeveer 9 tot 11 jaar kunnen puberaal gedrag laten zien, vader en moeder zijn niet meer de grote voorbeelden, en ze willen zich losmaken, zelfstandig zijn.. Ze zijn zich ineens bewust van de wereld om ze heen, en zoeken welke plaats zij daar innemen. Dualiteit, leven en dood, jongens en meisjes, groepsvorming en waar hoor ik bij? Deze thema's kunnen voor deze kinderen heel heftig zijn. Ook hiervoor kunt u bij mij terecht. Vaak is het fijn om als ouder te weten waardoor uw kind laat zien wat hij/zij laat zien. Ook op deze manier proberen we achter het gedrag te kijken.

Mijn doel: Elk kind laten inzien dat het de moeite waard is!

Welkom bij Geboorte In Kaart | GIK | academie

Navigatie